Rubrik: Ingen Gud som Du

Dagarna med bibelskolan går fort fram och tempot är högt. Har länge tänk på att jag vill skriva, dels för att jag inte vill att ni ska mötas av ett sånt neggoinlägg som legat överst länge nu och dels för att det är mycket spännande som har hänt. 

Jag och Amanda är alltså hjälpreseledare på bibelskolans resa här i Kenya. Det är verkligen ett privilegium att få vara med och se allting, själv vara delaktig till viss del och framförallt att få se hur Gud gör så mycket genom dem. Att få se dem växa är också fantastiskt kul. Wow! Har saknat den kristna gemenskapen som dem har, därför är jag otroligt tacksam. 

Med bibelskolan hade vi först ett par dagar i Nakuru och på Bethesda. Hjälpte till med praktiskt arbete, besökte slummen, skolan, gick på streetwork och besökte olika församlingar. Igår anlände vi till Chesinende och vi har redan hunnit besöka en skola, haft en kort gudstjänst med mammor i byn och delat ut bebiskläder och haft ett gatumöte mitt i marknaden där det flockades människor runt oss medans vi sjöng. Klassen var så modiga! Hade så gärna velat ta en bild, det är något som jag aldrig kommer glömma. Jag gillar inte att använda ordet häftigt. Men detta var häftigt! 

Vi gick till skolan för att önska en av pojkarna på Bethesda, Tom, lycka till med hans schoolexam. Det är en big deal och direkt efter sprang han till sina kompisar för att visa kortet han fått av oss.

Hembesök hos en av de mindre barnen på Bethesda. Här ger de Johannesevangeliet till dem. De fick även en bibel på Kiswahilii och en barnbok.

Gatumöte i Sobea (slummen där de flesta av de små barnen på Bethesda kommer från. De går 45 min varje dag fram och tillbaka till Bethesda)

Bilder från dagen då vi besökte skolan här i Chesinende. De var superglada och skulle skaka hand med alla och sen skulle de följa med och vinka av oss när vi lämnade. Do you have one more song? Do you have one more drama? De fick aldrig nog.

Allt för idag. Jesu nåd och frid med er alla.
 

4 kommentarer

Storasystern

07 Nov 2014 16:09

Hade de med sig nått bra svenskt godis till dig?

El Spierman

07 Nov 2014 23:38

Magnus ser ståtlig ut!

I o A i Å

09 Nov 2014 19:52

Hej Malin!
Så-å-å roligt att ta del av alla Dina upplevelser och fina kort.
Vi blir sugna på att få vara med.
Tacka Gud för allt!

Folkes mamma

09 Nov 2014 21:31

Kära Malin!
Nu har vi suttit o njutit av alla dina härliga bilder. Tack för allt fint du delar från dina dagar och från ditt hjärta! Gott att du får vara med bibelskolan o dela med varann.
Du är beundransvärd o så härlig o varmhjärtad. Längtar tills du kommer hem igen. Tiden går fort. Vi har det bra här hemma i Markaryd, fullt upp med att försöka tjäna Gud på bästa sätt.Allt gott önskar vi dig tills vi hörs/ ses igen. Stora kramar från Ruth o Bo

Kommentera

Publiceras ej